Aligha hittük volna, hogy überelni lehet a németországi 30 ezres migránstömeg „elvesztését”, amelyről  a napokban mi is hírt adtunk. Nagy-Britanniának mégis sikerült.

 

56 ezer kiutasított illegális bevándorló tűnt el brit hatóságok radarjáról. Köztük van több mint 700 külföldi bűnelkövetőként nyilvántartott személy is – derül ki egy kormányjelentésből.

 

Nagy-Britanniában jelenleg 80 ezer migránsnak kell rendszeresen bejelentkeznie a rendőrségen vagy a migrációs központokban, hogy a hatóságok nyomon kísérjék mozgásukat. Tavaly év végére ennek a kötelességnek 55 974 migráns nem tett eleget.

 

 hirdetes_810x300  

Egy belügyminisztériumi jelentés azt is megjegyzi, hogy a külföldi bűnelkövetők kitoloncolása is akadozva halad, mert az erre tett kísérleteket gyakran a jogi kiskapuk lehetősége hiúsítja meg.

 

2016-ban összesen 9288 külföldi bűnelkövetőt próbáltak kitoloncolni a hatóságok Nagy-Britanniából, de csak két harmaduknál jártak sikerrel. A távozni nem akaró migránsok az eljárás késleltetése érdekében a menekültkérelmek bírósági felülvizsgálatát kezdeményezik.

 

2010 óta a brit hatóságok 38 600 priusszal rendelkező migránst toloncoltak ki.

 

Telegraph.co.uk

Nyitókép: rt.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!