A visegrádi országok (V4) együttműködésével a védőoltás-ellátás is nagyobb biztonságban lesz Közép-Európában – hangoztatta a magyar emberi erőforrások minisztere csütörtök délután Budapesten, egy fórumon.

 

Balog Zoltán a V4-ek egészségügyért felelős miniszterei konferenciájának megnyitóján bejelentette: azt javasolják, hogy első körben olyan speciális oltóanyagok és immunbiológiai készítmények közös beszerzéséről egyeztessenek, amelyeket ritkán előforduló betegségeknél szükséges járványügyi intézkedések során használnak, mint például a diftéria antitoxin, vagy az inaktivált coli vakcina.

 

Emellett szükséges áttekinteni a V4-es országok nemzetközi védőoltási programjában fontos szerepet betöltő – például a kanyaró, a mumpsz és a rubeola elleni – oltóanyagok helyzetét, s ezek közös beszerzésének lehetőségeit – tette hozzá.

 

 hirdetes_810x300  

A kétnapos konferencia megnyitóján a V4-ek (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) képviselői nyilatkozatot írtak alá a hosszú távú gyógyszerár-támogatásokról, valamint a védőoltások előállításában és beszerzésében való együttműködésről.

 

MTI

Nyitókép: MTI/Budapest, 2017. november 30. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Eva Gottvaldová, a közegészségügy védelméért felelős cseh miniszterhelyettes, valamint Konstanty Radziwill lengyel és Tomas Drucker szlovák egészségügyi miniszter (b-j) nyilatkozatot ír alá a hosszú távú gyógyszerár-támogatásokról, valamint a védőoltások előállításában és beszerzésében való együttműködésről a V4-es országok egészségügyi minisztereinek konferenciáján a Budapest Marriott Hotelben 2017. november 30-án. MTI Fotó: Soós Lajos

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!