Szombaton este fél kilenctől a Duna Televízión útjára indul Magyarország dalválasztó showja, A Dal 2018, hogy megtalálja az Origo örökösét.

 

A Dal 2018 élő adásába jutott harminc dal előadói közül a szombati első adásban tíz produkció lép színpadra, és hatan jutnak tovább az elődöntőbe. A ma esti előadók között lesz a Ceasefire X (Satellites), a Fourtissimo (Kisnyuszi a kalapban), Király Viktor (Budapest Girl), Knoll Gabi (Nobody to Die for), a Leander Kills (Nem szól harang), a LivingRoom (Kirakat élet), Noémo (Levegőt!), a Patikadomb (Jó szelet!), Süle Zsolt (Zöld a május), valamint Vastag Tamás (Ne hagyj reményt).

 

A Dal első műsorának vendége a Balkan Fanatik és Kóbor János lesz.

 

 hirdetes_810x300  

A közmédia hetedik dalválasztó showjának zsűrijében Frenreisz Károly, az LGT és a Skorpió zenekar alapító tagja, Kossuth-díjas rockzenész; Both Miklós Fonogram- és Budai-díjas zeneszerző, népzenegyűjtő; Schell Judit Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes művész és Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa szerepel.

 

A verseny ötödik zsűritagja idén is a közönség, aki pontozhatja a dalokat és szavazhat kedvencére az Android és IOS és rendszeren elérhető A Dal applikáción vagy  adal.hu honlapon keresztül, és SMS-ben majd az adások alatt a képernyőn látható alapdíjas telefonszámra. A produkciókra leadott voksokat összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag pontjaihoz. Ez alapján öt dal kerül a középdöntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

 

A Dal 2018 két műsorvezetője Rátonyi Kriszta és Fehévári Gábor Alfréd, Freddie.

 

Forrás: MTVA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!