A Cseh Szociáldemokrata Párt (ČSSD) arról tájékoztatott, hogy az ANO felfüggesztette a ČSSD-vel a kormányalakítási tárgyalásokat februári közgyűlésükig.

 

Milan Chovanec, a ČSSD elnöke szerint az ANO lépése egyrészt Babišék és a kommunisták (KSČM), valamint Tomio Okamura pártja (SPD) közti együttműködésről tanúskodik, illetve gyengíteni szeretné a ČSSD tárgyalási pozícióját.

 

A ČSSD eddig tartotta magát ahhoz a feltételhez, hogy nem lépnek be olyan kormányba, melynek miniszterelnöke ellen büntetőeljárás folyik. Mint ismert, Andrej Babišt a Gólyafészek nevű farm körüli uniós pénzekkel való visszaéléssel gyanúsítanak.

 

 hirdetes_810x300  

„Keddről szerdára virradó éjjel Az ANO elnöke, Andrej Babiš megüzente, hogy felfüggeszti a tárgyalásokat a ČSSD vezetésével, és megvárja a közgyűlésünket, melyre február második felében kerül sor. Az ANO így már harmadik hónapja igazolja, hogy az egyedüli partnerek számára, akikkel hajlandó tárgyalni, az SPD és a KSČM. A többi demokratikus politikai pártot ignorálja,”

 

írta Chovanec.

 

Elmondása szerint az ANO vagy már megegyezett az SPD-vel és a KSČM-el a kormányzásról, vagy azt várja, hogy a ČSSD közgyűlése enyhít követelésein, melyeket a kormányra lépés feltételeiként szabtak.

 

ČTK/Körkép.sk

Nyitókép: novinky.cz

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!