A rendőrség hivatalos facebook-oldalán tette közzé, hogy a Dunaszerdahelyi járásban több településen gyanús fekete furgonról érkezett bejelentés, a sofőrök alapiskolás korú gyerekeket próbálnak becsalni az autóba azzal az ürüggyel, hogy hazaviszik őket.

 

Az egyik eset Felsőpatonyban történt, egy rendszám nélküli sötét furgonnal érkezett gyanús személyek szóba elegyedtek az iskolásokkal, és úgy akarták őket az autóba csalni, hogy felajánlották nekik, hogy elviszik őket haza. A gyerekek helyesen cselekedtek, és nem éltek a lehetőséggel.

 

A következő esetre Nagymegyeren került sor, egy iskolából biciklivel hazafelé tartó 11 éves fiút követett egy sötét furgon.

 

 hirdetes_810x300  

A nyomozóhatóságok már foglalkoznak az üggyel, egyeztettek az érintett települések iskoláinak vezetésével, és rendszeresítik a járőrözést a környéken. A rendőrség arra kéri a szülőket és rokonokat, ismerősöket, hogy figyeljenek a gyerekekre, az iskolások lehetőség szerint nagyobb csoportokban közlekedjenek, a kisebbek mellé felnőtt kíséret javallott. Szükség esetén értesítse a rendőrséget a 158-as telefonszámon.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: tmkronika.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!