A kelet-szlovákiai gazdák és az állami tisztviselők közötti, csütörtökre tervezett találkozó elmarad. A hírről a mezőgazdasági minisztérium sajtóosztálya számolt be.

 

Gabriela Matečná mezőgazdasági miniszter és Peter Pellegrini kormányfő április 6-i sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy közös megbeszélést szerveznek a gazdákkal Kassán és Pozsonyban. A találkozón a tervek szerint részt vett volna a Szlovák Földalap, a Mezőgazdasági Kifizető Ügynökség, az országos rendőrfőkapitány, a kassai kerületi főkapitány, a kassai ügyészi hivatal vezetője és kassai kerületi bíróság képviselője.

 

A gazdák keddi országos találkozójukon elfogadták a miniszterasszony meghívását a találkozóra, viszont azt szeretnék, ha olyan feltételek mellett kerülne rá sor, melyek a mezőgazdaságban fennálló problémák szakszerű és igazságos megoldását segítik elő.

 

 hirdetes_810x300  

Ezért azt javasolták, hogy a minisztérium által csütörtökre tervezett találkozóra április 24. és 26. között kerüljön sor a Enyicke (Haniska pri Košiciach) községi hivatalában.

 

A minisztérium egyelőre csak a találkozó elmaradásának tényét erősítette meg, a továbbiakról egyelőre nem nyilatkoztak.

 

aktuality.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!