Az idén esedékes helyhatósági választások a főváros és a nagyobb városok kapcsán a nagypolitikára is hatással vannak. A KDH felháborodva fogadta a hírt, hogy az SaS, az OĽaNO a Sme rodina mellé állva Ján Mrvát támogatja pozsonyi főolgármesteri jelöltként. A KDH favoritja ellenben Caroline Líšková lesz. Így a korábbi nyilatkozatok ellenére a fővárosban biztosan nem lesz széles ellenzéki összefogás.

 

„Az SaS és az OĽaNO sajno helyettünk a Sme rodinát helyezte előtérbe. Azt a Sme rodinát részesítették előnyben, aki a legutóbbi megyei választásokon nem szerzett egyetlen képviselői helyet sem. Szemben a KDH-val. Ezt nem lehet észérvekkel megmagyarázni”

 

fogalmazott Alojz Hlina pártelnök. Az ellenzéki pártok döntésénél szerinte a pártérdekek győztek Pozsony érdekeivel szemben.

 

Sulíkék mai sajtótájékoztatójukon jelentették be Mrva támogatását. Többek között azzal érveltek mellette, hogy nem kapcsolódik pénzügyi csoportokhoz és rendelkezik kellő tapasztalattal, ráadásul nem kapcsolódik a nevéhez egyetlen kétes ügy sem. Mrva jelenleg Pozsonyszőlős (Vajnory) polgármestere, és fővárosi képviselő.

 hirdetes_810x300  

 

HNonline.sk

Nyitókép: hnonine.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!