A Főügyészség felszólítására a szombati, halálos kimenetelű verekedés ügye a mai napon átkerül a Pozsonyi kerületi Ügyészség hatáskörébe. A verekedés egyetlen áldozata, egy fülöp-szigeteki férfi tegnap (május 31-én) belehalt sérüléseibe. A Dunaszerdahelyi járásbeli Juraj H. ellen elindul az eljárás. 

 

„A Főügyészséggel folytatott egyeztetés után a bűncselekmény ügy azonnal a Pozsonyi Kerületi Ügyészséghez került azzal, hogy büntetőeljárás különösen súlyos jogi kategória keretében fog zajlani”

 

közölte a Főügyészség szóvivője.

 

A sajtó korábbi közlései szerint május 26-án két “szlovák férfi” két külföldi nőt zaklatott Pozsony belvárosában, majd az egyiküket fellökték. Ekkor érkezett oda a filippínó férfi, aki megpróbált véget vetni az ügynek, ám 28 éves Juraj H. – a sajtó értesítülési szerint – a földre taszította majd úgy fejbe rúgta, hogy az azonnal elveszítette az eszméletét. A mentők kiérkezésekor már leállt a szíve, fél órán át élesztették újra. Végül kórházba szállították, de eszméletét már nem nyerte vissza, szerván pedig meghalt.

 hirdetes_810x300  

 

A dolog furcsasága, hogy Juraj H-t őrizetbe vették a helyszínen. Az ügyész azonban a rendőrség javaslata ellenére először szabadon engedte azzal, hogy nem áll fenn a bűncselekmény folytatásának veszélye.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!