Miközben Guiseppe Conte olasz kormányfő Emmanuel Macron francia államfővel tárgyalt Párizsban, és az elmúlt napok diplomáciai kardcsörtéi ellenére nem lehetett érezni feszültséget kettejük sajtótájékoztatóján, Matteo Salvini olasz belügyminiszter (és a Liga pátr elnöke) nyomatékosította az olasz álláspontot.

 

Salvini kijelentette, hogy egyetlen, NGO által üzemeltetett, migránsokat szállító hajónak nincs helye az olasz kikötőkben.

 

„Olaszország többé nem akar hozzájárulni a bevándorláshoz és nem akar asszisztálni az emberkereskedelemhez”

 

fogalmazott.

 hirdetes_810x300  

 

Belügyi jelentések szerint több mint 600 bevándorló érkezésére számít az olasz kormány. A migránsokat brit, francia és olasz hadihajók hozzák Európába. Salvini azonban hangsúlyozta, hogy a nem kormányzati szervezetek hajóival van probléma.

 

Ma Olaszország további két menekülthajó kikötését utasította el. Mindkettő holland lobogó alatt hajózik. Salvini szerint „Líbia partjainál csak arra várnak, hogy az embercsempészek által sorsára hagyott emberi lényeket felvegyék”.

 

Az elmúlt héten nagy vihart kavaró Aquarius várhatóan vasárnap köthet ki a spanyol Valenciában, fedélzetén 629 migránssal.

 

Politico.eu, Körkép.sk

Nyitókép: time.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!