Peter Pellegrini kormányfő azt állítja, hogy szándékában állt találkozni a gazdákkal a kormány keddi kihelyezett kormányülésen előtt, melyre Mezőlaborcon került sor.

 

„Én megpróbálkoztam azzal, hogy találkozzak a gazdákkal. Tegnap (július 2.) felhívtam őket telefonon, s közöltem velük, hogy Kelet-Szlovákiában leszek. Hajlandó lettem volna reggel odamenni arra a helyszínre, amit a gazdák javasoltak nekem, holott a helyszín teljesen máshol van, Kassa alatt, Hernádgönyű udvarán. A gazdák azonban azt mondták, hogy most sok dolguk van és nincs idejük arra, hogy velem találkozzanak. Továbbra is egy közös, mindkét fél számára megfelelő időpontot fogunk keresni.

 

Lehetséges, hogyha a mai napon jól megy a tárgyalás, és a miniszter asszony ad nekem valamilyen jó tippet, akkor a kormányülés után meglátogatok egy farmot, s megkérdezem azoktól az emberektől, akik ott gazdálkodnak, illetve dolgoznak, hogy milyen problémákkal is küzdenek.

 

A pozsonyi tüntetésen résztvevő kollégákkal való nagy találkozásra még minden bizonnyal várnunk kell, hiszen most az aratási szezonban ki se látnak a munkából. Ma készen álltam arra, hogy találkozzak velük, de egyelőre nem sikerült”

 

– mondta a kormányülés előtt Pellegrini.

 

A szlovákiai gazdák múlt héten pénteken (június 29-én) nyílt levelet fogalmaztak meg Peter Pellegrini kormányfő részére. Ebben reagáltak a kormányfő korábbi kijelentésére, miszerint személyesen akarja meglátogatni a kelet-szlovákiai gazdákat, hogy tájékozódjon problémáikról.

 hirdetes_810x300  

 

A gazdák helyszíneket is javasoltak a kormányfőnek. A miniszterelnök azon szándékát, hogy megismerkedjen a kis és közepes gazdák csereföldekkel kapcsolatos problémáival a magyar mezőgazdászok is üdvözölték és a kelet-szlovákiai találkozó után ők is személyes találkozóra invitálnák Pellegrinit valamelyik dél-szlovákiai gazdaság területére.

 

Nyílt levelet írtak a gazdák Pellegrininek. Találkozóra hívják a kormányfőt Kelet- és Dél-Szlovákiába

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!