A genovai hídomlás áldozatainak listáján a legfrissebb értesülések szerint három francia állampolgár is szerepel. A francia külügy ma jelentette be, hogy sikerült a hídomlásban életét vesztő francia állampolgárokat azonosítani – két fiatal nőt és egy toulousei férfit, akik egy zenei fesztiválra igyekeztek. Egyelőre nem zárták ki, hogy további franciaországi áldozatok holtteste kerül elő.

 

Az olasz közlekedési miniszter a szerencsétlenségért az autópálya társaságot tette felelőssé, és lemondásra szólította az Autostrade per l’Italia vezetőségét. A miniszter kijelentette, hogy a vállalattól meg kell vonni az autópályák működtetésére kiadott engedélyt és 150 millió eurós bírságot helyezett kilátásba.

 

A közlekedési tárcavezető azt is elmondta, hogy a cég milliárdos üzleteket bonyolít, miközben néhány millió euró adót fizet csak az államkasszába, ráadásul „nem végzi el az utak és hidak alapkarbantartását sem”, ez vezethetett a „súlyos hiányosságokhoz”.

 

 hirdetes_810x300  

Matteo Salvini belügyminiszter a Radio24-nek adott interjújában elmondta, hogy Olaszországot az uniós költségvetési korlátozások (maastrichti feltételek) akadályozzák abban, hogy infrastrukturális beruházásokba kezdjen.

 

A hídomlás régiójában 12 hónapos rendkívüli állapotot hirdettek. A híd lábánál élőket evakuálták, mert a szerkezet további omlása elkerülhetetlennek tűnik.

 

Teraz.sk

Nyitókép: twitter/wcn news

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!