Új név van játékban a Smer államfőjelöltségéért. A topky.sk és az Aktuality.sk portálok is reális eshetőségként vetették fel Peter Kažimír jelenlegi pénzügyminiszter nevét. Az ötlet nem elrugaszkodott, teljesíti a Smer két feltételét: funkcionárius legyen és párttag.

 

Ráadásul a legutóbbi smeres sajtótájékoztatón – ahol egy nappal a gáz és villanyára áremelés bejelentése előtt Fico parlamenti képviselő és pártelnök az iskolások ingyen étkeztetéséről beszélt – Kažimír nem tagadta egyértelműen ennek lehetőségét.

 

Bár hazai megjtélése vegyes – többek között a biztosítási díjakra kivetett különadó miatt, amely elsősorban a hétköznapi embereket sújtja – Európában viszonylag jó megítélése van Kažimírnak. Esélyesként indult a Eurócsoport elnöki posztjáért tavaly, bekerült a második körbe, majd kiszavazták.

 

 hirdetes_810x300  

Néhány hete pedig az a hír járja, hogy Peter Kažimír lehet a Szlovák Nemzeti Bank következő elnöke. Amennyiben Kažimír idú előtt távozna a miniszteri posztról – és erre valamikor az őszi hónapok során kerülne sor – František Imrecze, a Pénzügyi Főigazgatóság (adóhatóság) igazgatója kerülne a helyére, aki szintén smeres „tagságival” rendelkezik.

 

Körkép.sk

Nyitókép: HNonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!