„A PENTA befektetőcsoport sosem vállalkozott együtt Marián Kočnerrel és sosem voltak közös üzleti érdekeltségeik vagy projektjeik” – áll a PENTA állásfoglalásában, amit közösen a Privatbankával együtt adtak ki csütörtökön. A Privatbanka többször szerepelt egy cikkben Kočner nevével, a pénzintézet a PENTA érdekeltségeibe tartozik.

 

A befektetőcsoport ilyen nyilatkozatokat nagyon ritkán ad ki, legutóbb a Gorilla-ügy esetében történt hasonló. A jelenleg állásfoglalás szerint a PENTA és a Pravtbanka azokra a sajtóban megjelent hírekre reagálnak, amelyek kapcsolatba hozzák őket a vkétes hírű vállalkozóval.

 

A Privatbanka ráadásul tovább ment és kijelentette, hogy azon túl, hogy aktívan együttműködik a Kočner ügyében eljáró ügyésznővel  olyan határozatot fogadott el, amelynek értelmében nem fizeti ki azokat a váltókat, amelyek miatt most Kočner őrizetben van, még akkor sem, ha azokat egy harmadik személyre ruházzák át. A Donovaly-üggyel kapcsolatosan a hatóságok zárolták Kočner vagyonának egy részét, de a váltókat nem találták meg papír formájában.

 

 hirdetes_810x300  

Hat évvel előtt a Privatbankát a hatóságok azért büntették meg, mert nem jelentette, hogy ismeretlen forrásból több millió euró érkezett a ktées vállalkozó számlájára. A hatályos törvények szerint ez „szokatlan tranzakciónak” minősül, amit a bankoknak jelenteniük kell. A bank fellebbezett a döntés ellen, a bírósági eljárás a mai napig tart.

 

eTrend.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!