Nyitókép: SME/Gabriel Kuchta

 

A Bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) bírója úgy döntött, hogy a váltóhamisítással gyanúsított Marian K. vállalkozó továbbra is letartóztatásban marad. A Speciális Büntetőbíróság már csütörtökön (november 15-én) meghozta a döntést, de a határozatot csak kedden juttatták el a Speciális Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP) – tájékoztatta a TASR-t Jana Tökölyová szóvivő.

 

„A Speciális Ügyészi Hivatal ma megkapta a Speciális Büntetőbíróság bírójának határozatát, melyből kiderül, hogy a bíró elutasította a vádlott Marian K. azon kérelmét, hogy szabadlábra helyezzék, továbbá az óvadék lehetőségét is megtagadta”

 

– mondta a szóvivő.

 hirdetes_810x300  

 

A szóvivő elmondása szerint a vállalkozó azért marad fogságban, mert félő, hogy továbbra is folytatná a gazdasági jellegű illegális tevékenységeit, hiszen már eddig is öt ilyen jellegű gyanú merült fel vele kapcsolatban.

 

A vádlott Marian K. vállalkozó jelenleg a Markíza televízióval kapcsolatos 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A Markíza értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Marian K. és Pavol R. ellen.

 

Marian K. nem óhajtott részt venni a csütörtöki tárgyaláson. „A gyanúsítottnak jogában áll eldönteni, hogy részt vesz-e a kihallgatáson vagy sem. Mivel úgy ítéltük meg, hogy az ügyfelemnek nincs mit hozzátennie a kérdéses ügyhöz, nem jelent meg a kihallgatáson”– mondta Michal Manzák, Marian K. védőügyvédje.

 

Teraz.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!