A Szlovákiába érkező 300 kilogramm romlott húsról szóló hírek túlságosan optimisták voltak. Az Élelmiszerfelügyelet megerősítette, hogy legalább 600 kilogramm romlott lengyel hús került az iskolák, óvodák és más intézmények étkezdéjébe.

 

A korábban jelzett, jóval kisebb mennyiség az első három ellenőrzött húsforgalmazóra vonatkozott, ám azóta másik kilenc eladónál és viszonteladónál tartottak vizsgálatot a hatóságok, így a frissített adatok szerint legalább 600 kilogramm enyhén szólva is kétes minőségű hús került közétkezdékbe.

 

A Közegészségügyi Hivatal 15 étteremben és menzán tartott ellenőrzést péntek délutánig, zömében iskolai étkezdékről van szó, amelyekről a hatóságok úgy vélték, a fentebbi forgalmazóktól vásárolták meg akaratlanul a romlott húst. Későn érkeztek, a jelentések szerint a nagyjából 520 kilogramm romlott hús teljes mennyiségét vadas, gulyás vagy más formában felszolgálták az iskolásoknak és ők el is fogyasztották. Egyelőre semmilyen egészségügyi panaszról nem érkezett hír.

 

 hirdetes_810x300  

Néhány helyen sikerült a hatóságoknak még időben visszahívni az érintett termékeket, például a Ryba Košice vállalat esetében, amely 37 kilogramm bizonyítottan kétes eredetű húskészítményt vont ki a forgalomból a hatóságok javaslatára.

 

Teraz.sk, DenníkN.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!