Nyitókép: hnonline.sk

 

A nyomozók szerint a bűnszervezet évekig segítette vérdoppinggal az elitsportolókat és tett szert törvénytelen bevételekre.

 

A csütörtökön kirobbant legújabb doppingbotrány nemcsak sífutókat érint, a gyanúsítottak között futballisták, kézilabdázók, úszók, atléták és kerékpározók is vannak.

 

Be a vérbe

 hirdetes_810x300  

 

Az ausztriai Seefeldben zajló északi sívilágbajnokságon történt rendőrrazzia után a németországi Erfurtban is hasonló rajtaütés volt. „Bizonyos, hogy más sportágak is érintettek“ – nyilatkozta a Süddeutsche Zeitungnak Dieter Csefan ausztriai nyomozó. Mindez nem jelenti azt, hogy mindannyian vérdoppingot használtak.

 

„Azzal gyanúsítjuk a bűnszervezetet, hogy évekig vérdoppingot szállított elit sportolóknak, amivel növelte a teljesítményüket és törvénytelen pénzbevételre tett szert ez által,” nyilatkozták a német nyomozók. A rendőrség hónapokig készült a rajtaütésre.

 

A versenyről vitték el a sportolókat.

 

A letartóztatásokat az osztrák sífutó, Johannes Dürr nyilatkozata indította el, akit a 2014-es téli olimpián Szocsiban EPO használat miatt tiltottak el.

 

A rendőrség Seefeldben hét személyt tartóztatott le, közülük öt sífutó: az osztrák Max Hauke és Dominik Baldauf, az észt Karl Tammjarv és Andreas Veerpala, valamint a kazah Alexej Poltoranin.

 

Erfurtban pedig egy német orvost és segítőjét tartóztattak le, akit doppingpraktikákkal gyanúsítanak, amikor az egyik kerékpárcsapatnál dolgozott.

 

Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!