Nyitókép: cnn.com

 

Már a célba érést ünnepelte az amerikai Kansas állam 50 kilométeres futóversenyén szombaton  Thomas Stanley (33), amikor belecsapott a villám és meghalt.

 

A hírt a FlatRock terepfutás versenyigazgatója is megerősítette. Carolyn Robinson elmondása szerint a szombati nap meleg, forró idővel kezdődött, majd váratlanul kisebb vihar csapott le a Kansas Citytől 240 kilométerre zajló versenyen, a villám pedig pont Stanleyba csapott bele.

 

„Több futó, köztük egy orvos is próbálták őt újjáéleszteni. A nézők közül többen autóba ültek, hogy a kimentsék a viharból a cél felé tartó futókat“, nyilatkozta Robinson. „Nagyon nehezen viselték Stanley elvesztését.“

 hirdetes_810x300  

A szervezők a Facebookon elmondták, hogy Thomas Stanleyt, bár nem haladt át a célvonalon, a verseny sikeres teljesítői közé sorolták, hiszen az egész távolt lefutotta.

 

A végeredmény szerint a 11. helyen ért célba a104 indulóból. Feleségét és három gyermeket hagyott maga után, a legidősebb még csap hat éves.

 

Képtalálat a következőre: „thomas stanley, kansas”
Thomas Stanley és családja. Kép: detroitnews.com

 

Robinson szerint Stanley családcentrikus, odaadó apa volt, akit barátai a futás misszionáriusaként ismertek, aki korábban már több, jóval hosszabb futóversenyen, köztük egy 160 kilométeresen is részt vett.

Egyik barátja szerint Stanley gyakran úgy készült az éjszakai futásokra, hogy másnap alvás nélkül ment munkába.
Egy remek embert vesztettünk – tette hozzá a családi barát.

 

Teraz.sk

Megosztás:
Címkék: Thomas Stanley

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!