Nyitókép: teraz.sk

 

A Szociális Biztosító ezekben a napokban végez a karácsonyi nyugdíjak tömeges kifizetésével, melyet mindegy 1,262 millió nyugdíjasnak folyósít.

 

Az érintetteknek nem kell kérvényezniük a támogatást, az összeget minden jogosult automatikusan megkapja.

 

Az intézmény információi szerint az összeget a nyugdíjasok decemberi nyugdíjukkal együtt kaptál meg. Néhány esetben, azok nyugdíjasok esetében, akik havi nyugdíját még csak most határozzák meg, a karácsonyi nyugdíj a következő hetekben kerül folyósításra, utólagosan. Már amennyiben 2019 decemberében szereztek jogosultságot a nyugdíjra.

 hirdetes_810x300  

 

2018-ban a Szociális Biztosító 1,179 millió nyugdíjasnak küldött karácsonyi nyugdíjat. Idén tehát a jogosultak köre bővült. A karácsonyi nyugdíjra az öregségi, korkedvezményes, rokkantsági, özvegyi és árvasági nyugdíjban részesülők jogosultak. Mégpedig azok, akik havi nyugdíja nem haladja meg a 658,5 eurót, és az illető Szlovákiában állandó lakhellyel rendelkező személy.

 

Tavalyhoz képest duplájára, 200 euróra emelkedett a karácsonyi nyugdíj legmagasabb összege, amit azok kapnak, akik havi nyugdíja kevesebb, mint 210,2 euró.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.