Nyitókép: webnoviny.sk

 

 

A tokiói nyári olimpiai játékok szervezői a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal közösen a nehéz helyzet ellenére is igyekeznek meggyőzni a közvéleményt arról, hogy a koronavírus-világjárvány ellenére Japán megrendezi az olimpiát.

 

Tosiro Muto, a szervezőbizottság elnöke már múlt héten bejelentette, hogy akkor is lesz nyári olimpia, ha nem sikerül vakcinát találni a COVID-19-re. John Coates, a NOB elnöke hasonló véleményen van.

 

 hirdetes_810x300  

A különböző közvélemény-kutatások, melyeket Japán szerte végeztek, azonban világosan megmutatták, hogy sem a lakosság, sem a gazdasági szereplők ebben túlságosan nem bízik.

 

 „A Nemzetközi Olimpiai Bizottság szilárdan eltökélt a tokiói olimpia megrendezése mellett 2021-ben. Konkrét lépéseket teszünk ez ügyben,“

 

– jelentette ki az olimpia szóvivője, Masa Takaja.

 

A szervezők egyelőre nem számolták ki, hogy mennyivel drágítja az olimpiát az egy évvel való halasztás. Az biztos, hogy több milliárd amerikai dollárról beszélünk. Az Oxfordi egyetem kutatása szerint a tokiói nyári olimpia lesz az eddig ismert adatok összevetésében a legdrágább olimpia 1960 óta.

 

webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!