Nyitókép: kut.org

 

Jövő hét csütörtökön, október 15-én rendezték volna Donald Trump és Joe Biden második televíziós összecsapását, de az elmarad.

 

Az oka, hogy Trump koronavírusos, így a vita formátumát az Elnökjelölti Viták Bizottsága (CPD) úgy változtatta volna, hogy mindkét politikus más és más helyről vett volna részt benne.  Trump a javaslatot időveszteségnek tartotta, és elutasította azt. Majd stábja kritizálta a személyes vita lefújását, hangsúlyozva, hogy az nem volt indokolt.

 

„Nyilvánvaló, hogy október 15-én nem lesz semmilyen vita, a CPD most a két elnökjelölt október 22-i záró vitájára összpontosít,”

 

 hirdetes_810x300  

– áll a CPD állásfoglalásában.

 

Trump és Biden eddig egyszer, még szeptember 30-án találkozott személyesen a kampányban. Vitájukat éles személyeskedések, kölcsönös támadások, egymás szavába vágás jellemezte.

 

„Semmilyen egészségügyi oka sincs az elnökjelölti vita lefújására október 15-én. Trump ugyanis egészséges lesz, és készen áll az eszmecserére,”

 

– reagált szombaton Trump kampánysábja.

 

Donald Trump múlt hét pénteken lett pozitívan tesztelve COVID-19-re. Kórházba került, gyógyszeres kezelést kapott, majd három nap után elhagyta a kórházat. Végig hangsúlyozta, hogy jól érzi magát.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!