Nyitókép: TASR/AP Photo/Evan Vucci

 

Donald Trump amerikai elnök, akit hétfőn engedtek ki a kórházból, a COVID-19 megbetegedés egyetlen tünetét sem produkálja – jelentette be kedden Trump orvosa, Sean Conley.

 

A Fehér Ház által közzétett jelentésben Conley azt állítja, hogy az elnök orvosi csapata kedden reggel találkozott Trumppal a rezidenciáján. Az orvos szerint a kórházból hazaengedett elnöknek nyugalmas volt az első éjszakája. Az életfunkciói, beleértve az oxigénszintjét a vérében, továbbra is stabilak.

 

 hirdetes_810x300  

„Egészében véve továbbra is nagyon jól van”

 

– jelentette ki az orvos, azt azonban nem pontosította, hogy milyen gyógyszereket szed az amerikai elnök, továbbá azt sem árulta el, hogy adtak-e neki szteroidokat.

 

Trumpnak múlt héten csütörtökön lett pozitív a koronavírus-tesztje, miután kiderült, hogy az egyik legközelebbi tanácsadójától, Hope Hickstől elkapta a vírust.

 

Annak ellenére, hogy Trump nem produkálja a koronavírus tüneteit, demokrata elnökjelölt ellenfele, Joe Biden úgy véli, hogy Trumpnak addig nem szabadna részt vennie a második elnökjelölti vitájukon, amíg koronavírus-fertőzött.

 

„Úgy gondolom, hogy ha még mindig COVID-19-e van, akkor nem szabadna vitáznunk”

 

– jegyezte meg Biden, ugyanakkor azt is elmondta: ha a tudósok azt mondják, biztonságos, akkor készen áll arra, hogy találkozzon Trumppal.

 

Teraz.sk/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!