Nyitókép: teraz.sk

 

Ezen kívül a szolgáltatást nyújtók, mint például a fodrászok is kinyithatnak. A vendégek azonban kötelesek lesznek 48 óránál nem régebbi antigéntesztet felmutatni.

 

Ausztria könnyít a december végén bevezetett lezárásán, döntött hétfői ülésén az osztrák kormány. Az iskolák az ezen a héten tartó féléves szünetet követően kezdik meg a tanítást, a február 8-tól induló üzletnyitást viszont különböző megkötések kísérik.

 

Az alapiskolák egyes évfolyamaiban nem fogják összevonni az osztályokat, a középiskolákban azonban váltott tanítást vezetnek be, és hetente kétszer tesztelni fogják a diákokat.

 hirdetes_810x300  

 

Az üzletekben 20 négyzetméterre legfeljebb egy vásárló juthat. Kötelező lesz az FFP2 reszpirátor használata. Ugyanez lesz érvényes a galériákban, múzeumokban. Állatkertekben is.

 

Megnyithatnak azok az üzletek is, ahol közeli kapcsolatba kerülnek az ügyféllel. A fodrászok azonban csak a 48 óránál nem öregebb antigénteszttel rendelkező vendégeket fogadhatják.

 

Sebastrian Kurz kormánya két hét múlva kiértékeli a nyitást, és dönt annak további könnyítéséről vagy szigorításáról. A kancellár szerint, ha ismét növekedne a fertőzésszám, újra visszatérnek a szigorításokhoz.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.