Nyitókép: reprofoto (teraz.sk)

 

Az SaS hajlandó megtámogatni az alkotmánymódosítást, mely lehetővé tenné a népszavazást akár a választási időszak lerövidítéséről is. Mindezt azonban nem lehet szerintük rohamtempóban elvégezni, jelentette ki a gazdasági miniszter, illetve SaS elnöke.

 

A koronavírus-járvány következtében nagyon megugrott a költségvetési hiány, és súlyos lépésekre van szükség az államháztartás konszolidációja érdekében. Az SaS ennek ellenére nem hajlandó támogatni az esetleges adóemelést, ugyanúgy az ÁFA növelését sem, jelentette ki Sulík a TASR politikai műsorában.

„Világosan meghatároztuk a vörös vonalat számunkra. Ez a migránsok kötelező kvóta szerinti elosztása, illetve az adóemelés,“

 

válaszolta Sulík arra a kérdésre, hogy meddig hajlandó elmenni a párt a Heger kormányában való maradást illetően.

 hirdetes_810x300  

Sulík szerint hiba azt gondolni, hogy az adóemelés automatikusan az állami költségvetés rendezését segíti. Épp ellenkezőleg, van, amikor magasabb bevételt érhetünk el azzal, ha csökkentjük az adókulcs mértékét.

 

„Nem támogatjuk az ÁFA-kulcs növelését sem. A költségvetési hiányt spórolással is csökkenteni lehet,“

 

tette hozzá.

 

Ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy a költségvetési hiány utolsó növelése nem jelenti automatikusan azt, hogy minden pénz el is lesz költve.

 

“A kormány közel sem költötte el ezeket az összegeket, és remélem, hogy nem is fogja. Sok tartalék van még ott,“

 

– jelentette ki.

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!