Nyitókép: MOD/EyePress/Rex/Shutterstock

 

Tíznapos hadgyakorlat kezdődött Fehéroroszországban 30 ezer orosz katona és jelentős hadianyag részvételével. Ezzel párhuzamosan Ukrajna több pontján is erődemonstrációt tervez az ukrán hadsereg.

 

„Náluk a gyakorlatok február 10. és 20. között zajlanak. Párhuzamosan velük ugyanebben az időszakban az ukrán hadsereg is gyakorlatokat tart.”

 

– közölte egy tévéműsorban Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter. Reznyikov elmondta, hogy a gyakorlatok az ország több lőterén, és egyéb helyeken zajlanak, így például a nyugat-ukrajnai Rivnében, a déli Odesszában és az Oroszországgal szomszédos, északkeleti Szumiban is.

 

 hirdetes_810x300  

Gyakorlatozni fognak az ukrán fegyveres erők tagjai azokkal a fegyverekkel is, amelyeket a közelmúltban kapott Ukrajna a külföldi partnereitől: így amerikai gyártású Javelin pácéltörőkkel, Nagy-Britanniától kapott NLAW tankelhárítókkal és Bayraktar típusú, török csapásmérő drónokkal.

 

A miniszter szavai szerint jelenleg az ukrán határok mentén, Oroszországban, Fehéroroszországban, valamint az ideiglenesen megszállt ukrajnai területeken jelenleg a szárazföldi erőkhöz tartozó 119 ezer orosz katona tartózkodik.

 

Hirado

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!