Nyitókép: SITA

 

Az orosz külügyminiszter vasárnap azt mondta, hogy országa igyekszik megelőzni az atomháborút és nem akadályozza az ezzel kapcsolatos erőfeszítéseket. Az olasz televíziónak nyilatkozva Lavrov azt mondta, hogy a második világháború befejezésével kapcsolatos közelgő ünnepségek nem befolyásolják az orosz erők ukrajnai műveleteit.

„A nyugati média elferdíti az orosz veszélyt,”

 

mondta Lavrov oroszul, tolmács segítségével.

 

„Oroszország soha nem függesztette fel az egyezségeket, melyek garantálják, hogy atomháború nem törhet ki“

 

 hirdetes_810x300  

– nyilatkozta. Egyben megismételte Moszkva korábbi állítását, hogy biztosítani kívánják az Ukrajna keleti területén élő oroszbarát lakosság biztonságát, miközben a szomszédos országban a nácizmus ellen harcolnak.

 

A kérdésre, hogy a második világháború befejezésével kapcsolatos évforduló fordulópont lesz-e Oroszország számára az ukrajnai háborút illetően, Lavrol úgy válaszolt, hogy

 

„katonáink nem egy adott dátumhoz kötik akcióikat, Győzelmünkre ünnepélyes körülmények között emlékezünk, de annak időzítése és tempója, aki Ukrajnában történik, attól függ, mire van szükség az orosz katonák és civilekkel kapcsolatos kockázatok minimalizálása érdekében,“

 

Ben Wallace brit védelmi miniszter a múlt héten kilátásba helyezte, hogy Putyin május 9-én fontos bejelentést kíván tenni.

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!