Nyitókép: in4s.net

 

Anatolij Csubajsz Putyin tanácsadója volt, majd röviddel az ukrajnai háború oroszok általi kirobbantása után lemondott. Távozott az országból, jelenleg pedig állítólag az egyik európai kórház intenzív osztályán fekszik idegrendszeri problémák miatt.

 

Ksenia Sobcsak a Csubajsz család barátja. A televíziós személyiség a Telegram platformon számolt be arról, hogy beszélt Csubajsz feleségébel, Avdotjával, aki elmondta, hogy férje Guillain-Barré szindrómában szenved. Azt nem pontosította, hogy melyik kórházban kezelik, azt viszont elmondta, hogy állapota instabil. A Guillain-Barré szindróma egy ritka megbetegedés, ami az immunrendszert és az idegeket támadja.

 

A háború kirobbanása után Csubajsz volt a legmagasabban jegyzett orosz közéleti szereplő, aki lemondott. Márciusi távozása indoklás nélkül maradt, az általános közvélekedés szerint Ukrajna megtámadása volt a kiváltó ok. Csubajsz közismert egész Oroszországban, hiszen a 90-es évek elejétől töltött be különféle fontos politikai posztokat. Boris Jelcin idejében például ő felelt a privatizációért. Legutóbb Putyin küldötte volt egyes nemzetközi szervezetekben, melyek a fenntartható fejlődéssel foglalkoznak.

 hirdetes_810x300  

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!