Nyitókép forrása: nubilon

 

Csapatokat küld át a keleti frontról Ukrajna déli részére az orosz hadsereg. Herszon és Zaporizzsja megyék térségében az ukránok már hosszú ideje lebegtetik az ellentámadást. Az erősítés az erre való felkészülést szolgálhatja, de egy ukrán tisztviselő szerint az is lehet, hogy újabb orosz offenzíva előkészítése zajlik.

 

Egy Mikolajiv elleni hétvégi rakétatámadásban Ukrajna egyik leggazdagabb embere is meghalt.

 

Meghalt az egyik leggazdagabb ukrán oligarcha a Mikolajiv elleni támadás során

 

„Az orosz csapás kioltotta Olekszij Vadaturszkij és felesége, Raisa életét. A egyik legnagyobb ukrán mezőgazdasági vállalat, a Nibulon alapítója és Ukrajna hőse volt. Őszinte részvétem a hozzátartozóknak és barátoknak. A hozzájuk hasonló emberek, vállalatok és a mi ukrán délvidékünk garantálta a világ élelmezésbiztonságát”

 

– mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Olekszij Vadaturszkijt nem véletlenül nevezte Ukrajna hősének az államfő: az üzletember korábban megkapta az azonos nevű kitüntetést is. Ami a rakétatámadást illeti, Olekszandr Senkevics, Mikolajiv polgármestere szerint a február 24-e óta tartó orosz invázió során ez volt a várost érő legsúlyosabb csapás, melyben számos, katonai célpontnak távolról sem nevezhető létesítményt és épületet ért találat. Többek közt egy szállodát, egy sportkomplexumot, két iskolát, egy benzinkutat, illetve lakóházakat.

 

A Krím félszigeten lévő Szevasztopol haditengerészeti bázisán egy dróntámadás okozott sérüléseket. A helyi orosz vezetés szerint a drónt a városon belülről indították. A keleti fronton ekőzben továbbra is intenzív tüzérségi harcok folynak, az orosz hadsereg Bahmut felé próbál meg előrenyomulni.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!