Nyitókép: Euronews

 

Az Egyesült Államok milliárdosainak vagyona összesen 660 milliárd dollárral, azaz mintegy 264 ezer milliárd forinttal csökkent 2022-ben – írja jelentésében a Forbes magazin. Hozzáteszik: a világ leggazdagabb emberei összesen több mint 2000 milliárd dollárt veszítettek ebben az évben.

 

A legnagyobb vesztesek:

 

  1.  A tőzsdei árfolyamok csökkenése miatt Elon Musk vagyona 115 milliárd dollárral zsugorodott. A Tesla, a SpaceX és a Twitter tulajdonosa elveszítette a világ leggazdagabb embere pozíciót, de 139 milliárd dolláros vagyonával változatlanul a leggazdagabb amerikai.
  2. Az amerikai milliárdosok listáján Muskot Jeff Bezos követi, és a veszteseket soroló listán is ő a második. Az Amazon internetes kereskedőház alapítója 80 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el idén, a december 27-i adatok szerint vagyona 106 milliárd dollár.
  3. Mark Zuckerberg Facebook-alapító, illetve a platformot működtető Meta vezérigazgatója vagyonának csaknem kétharmadát veszítette el, így annak 78 milliárd dollárral 42 milliárdra csökkent az értéke.
  4. A Google társalapítója Larry Page 40 milliárdos veszteség után 76 milliárd dollárral rendelkezik.
  5. Phil Knight, a Nike sportszergyártó-cég elnöke 18 milliárd dollárral lett szegényebb, így 45 milliárd dolláros vagyona volt december 27-én.

 

Beszámolójában az MTI azt írja, hogy a Forbes leggazdagabb amerikaiakat összegző listáján Page és Knight is Mark Zuckerberg elé került.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!