Nyitókép: pfaffenhofen-today.de

 

Elsüllyedt egy német lobogó alatt közlekedő teherhajó kétfős magyar legénységgel a Dunán Németországban, Regensburg közelében. A kapitány és a kormányos megmenekült. Mindketten megsérültek, amikor próbálták elhagyni a süllyedő hajót.

 

Az Achim önjáró teherhajó vasércet szállított a bajorországi Regensburgból az ausztriai Linzbe. A hajó múlt pénteken kora délután süllyedt el a gieslingi vízierőmű melletti zsilipben. A rendőrség szerint a hajó elsüllyedésének okai egyelőre nem ismeretesek.

 

 hirdetes_810x300  

A 85 méter hosszú és 8,2 méter széles hajó a 11,3 méter mély kamra aljára süllyedt. A kétfős személyzet, a 61 éves kapitány és a 64 éves kormányos a zsilip vészlétráin mászott ki a vízből.

 

A baleset helyszínén rendőrök, tűzoltók, mentők és a polgári védelmi hivatal munkatársai avatkoztak be, akiket a zsilipkezelő hívott a szerencsétlenség helyszínére.

 

A hajó kiemelése „összetett mentési művelet” lesz, és valószínűleg csak a hétvége után lehet elkezdeni. A kár összege millió eurós nagyságrendű lehet, és a mentés költségei is jelentősek. Az egyelőre nem ismert, hogy a zsilipben is keletkezett-e kár – közölték. A hajóból szivárgó dízel üzemanyag a zárt zsilipkapuk miatt egyelőre nem jelent veszélyt a környezetre, de a helyzet alakulását folyamatosan figyelemmel kísérik.

 

Teraz.sk/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!