Nyitókép: Euronews

 

Továbbra is evakuálják a civileket az ukrán katonák az ostrom alatt lévő Bahmutból. A szemtanúk szerint több ukrán tank és páncélozott jármű is közlekedett hétfőn a városban.

 

A Bahmutért folytatott küzdelem a háború leghosszabb és legvéresebb csatájává vált. Az ukrán hadsereg vezetése ugyanakkor tagadta az orosz állítást, miszerint elvesztették volna a várost.

 

 hirdetes_810x300  

A vita azután kezdődött, hogy a Wagner magánhadsereg vasárnap éjjel kitűzött egy orosz zászlót egy épületre. A csoport tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin azt állította, hogy ez a bahmuti városházánál történt. Erről egy éjszakai módban készített videót is publikált, azonban a pontos helyszínt nem lehetett a felvétel alapján beazonosítani.

Volodimir Zelenszkij hétfő esti videóüzenetében arról beszélt, hogy a donyecki régióban, így Bahmut városában is kifejezetten hevesek a harcok. Az ukrán elnök szerdán Lengyelországba látogat, ahol Andrzej Duda elnökkel fog tárgyalni.

 

Az orosz védelmi minisztérium szerint 285 ukrán katonát likvidáltak hétfői donyecki előretörésük során, valamint ukrán hadieszközöket is elpusztítottak.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!