Nyitókép: via br.de

 

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető kedden közölte, hogy jól van, miután „meglehetősen kimerítő” 20 nap után átszállították egy Moszkva melletti büntetőtelepről egy másik, az Északi-sarkkörön túl található létesítménybe.

 

„Ne aggódjanak miattam. Jól vagyok. Megkönnyebbültem, hogy végre megérkeztem. Még mindig jókedvű vagyok, ahogy az a Mikuláshoz illik.”

 

– írta Navalnij az X közösségi hálózaton, utalva téli ruházatára és szakállára. A Kreml-kritikus politikus holléte több mint két hétig ismeretlen volt. Társai azonban hétfőn közölték, hogy Oroszország távoli részén, egy büntetőtelepen tartózkodik, és ügyvédje már meglátogatta.

 

 hirdetes_810x300  

Navalnij az X-en közzétett bejegyzésében közölte, hogy szombaton érkezett a Harp faluban lévő büntetőtelepre, és hétfőn meglátogatta az ügyvédje. A fogolyszállítások Oroszországban hetekig is eltarthatnak, mivel az elítélteket vonattal szállítják az orosz Távol-Keletre.

 

Navalnijt letartóztatása után két és fél év börtönbüntetésre ítélték. Később további kilenc évet kapott sikkasztásért és a bíróság megsértéséért. Augusztus elején pedig egy moszkvai bíróság szélsőségesség miatt 19 év börtönre ítélte.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!