Nyitókép: Facebook, Kovačič reprofoto

 

Az SNS parlamenti képviselője, Rudolf Huliak úgy véli, pártja a jövő héten nevezi meg saját államfőjelöltjét. Azt nem erősítette meg, hogy Andrej Danko lesz-e ez a személy, de szerinte a párt elnökéne kötelessége elvezetnie az SNS-t az elnökválasztásig. Michal Šipoš frakcióvezető szerint a Slovensko mozgalom még nem döntötte el, hogy kit támogat az államfőválasztáson. A két politikus a TV Markíza Na telo című vasárnapi vitaműsorában találkoztak.

 

„Egy vezető kötelessége, hogy pártját az elnökválasztásig vezesse. Ez azt jelenti, hogy egy olyan pártnak, mint az SNS, saját jelöltet kell támogatnia, mivel Peter Pellegrini (Hlas-SD) a koalíciós tárgyalások során nem volt hajlandó támogatni az SNS-t”

 

– mondta Huliak. Ha Danko távozik a parlamentből, el tudja képzelni, hogy elvállalja az alelnöki posztot. Šipoš Danko esetleges jelöltségéről szóló híreket a Hlas-SD és Pellegrini zsarolására tett kísérletnek tartja.

 

 hirdetes_810x300  

„Ha nem adsz meg valamit, indulok a tisztségért. Ha megteszed, meghátrálok”

 

– magyarázta. Huliak visszautasította a vádakat.

 

Šipoš szerint a Szlovákia mozgalom még nem tudja, kit támogat majd az elnökválasztáson.

 

„Egyelőre figyelemmel követjük a történéseket, meglátjuk, hogyan alakul a helyzet”

 

– tette hozzá. Szerinte a legfontosabb az, hogy Pellegrini ne legyen államfő. Elismerte annak lehetőségét, hogy mozgalomuk Ivan Korčokon kívül más jelöltet is támogatna. Elmondta: nem gondolja, hogy Matovič bejelentené indulását. Arra sem számít, hogy a pártelnök az európai parlamenti választásokon indulna.

 

teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!