Nyitókép: Facebook, MŠK Zsolna

 

Az MŠK Zsolna utánpótlás csapata a 2023/2024-es szezonban megismételte két évvel ezelőtti sikerélt. Ivan Belák edző együttese hazai pályán, tízezer néző előtt 2:1-re legyőzte a német Borussia Dortmundot. Bár a zsolnaiak az első félidő végén még hátrányban voltak Paris Jusua Brunner góljának köszönhetően, Vladimír Vaľko  a második félidőben egyenlített, majd a csereként beálló Michal Pekelský eldöntötte a végeredményt.

 

„Fantasztikus érzés. Azt, hogy mit sikerült elérnünk, csak később fogjuk tudatosítani. Nagyon megerőltető játékstílust választottunk, így fizikailag is nehéz párharc volt. De sikerült, és erőnlétben is álltuk a sarat a németekkel,, sőt, talán még felül is múltuk őket. A győztes gól egy perccel a vége előtt valami leírhatatlan érzés volt, a lelátó nagyban hozzájárult ehhez az élményhez. A Dortmund egy nagy európai klub, de elhitettük magunkkal, hogy le tudjuk győzni őket. Alázattal megyünk tovább. Örülünk, hogy jó hírnevet szereztünk Zsolnának és az egész szlovák futballnak”

 

– mondta Belák edző a meccs után a zsolnai klub hivatalos honlapja szerint.

 hirdetes_810x300  

 

 

Jakub Badžgoň kapus szerint hihetetlen érzés legyőzni Európa és a világ egyik legjobb akadémiáját.

 

„A mai nap után kiderült, hogy minőségben bárkivel összemérhetjük magunkat. A találkozó mindenki számára szórakoztató volt, sikerült a játékunkat játszani. A második félidőben még többet adtunk hozzá, ott mutatkozott meg az erőnk. Az utolsó védésem után vettem egy mély levegőt, köszönöm mindenkinek”

 

– értékelt.

 

A zsolnai fiatalok pénteken ismerhetik meg nyolcaddöntőbeli ellenfelüket. A továbbjutó ugyanúgy mint eddig, egy meccsen dől majd el, melyet február 27-én vagy 28-án rendeznek. Szóbajöhető ellenfelek a dán FC Koppenhága, a francia RC Lens, a spanyol Real Madrid, az osztrák FC Salzburg, a holland Feyenoord Rotterdam, az olasz AC Milan, az angol Manchester City vagy a portugál FC Porto csapata. Mindannyian csoportjuk győztesei a liga ágában.

 

 

„Szeretnénk ismét hazai pályán játszani. Ha ma telthát volt, remélhetőleg három hét múlva is az lesz. Ezek a fantasztikus szurkolók és játékosok megérdemelnék. Ez az egyetlen kívánságom péntek előtt” – mondta Belák edző.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!