Nyitókép: SITA

 

Vlagyimir Putyin szóvivője viszont elítélte a Kreml legfőbb bírálójának halálhírére érkezett nyugati kommentárokat.

Az Európai Bizottság elnöke személyesen fejezte ki részvétét Alekszej Navalnij özvegyének a müncheni biztonsági konferencián. „Putyin és barátai semmitől sem félnek jobban, mint akik kiállnak a szabadságért, mint Navalnij” – mondta Ursula von der Leyen.

 

Az amerikai elnök, Joe Biden úgy fogalmazott;

 hirdetes_810x300  

 

„nem tudjuk pontosan, mi történt, de Navalnij halála annak a következménye, amit Putyin és az ő és gengszterei tettek. Ez a tragédia emlékeztet bennünket a pillanat súlyára. Biztosítanunk kell Ukrajnának a finanszírozást, hogy megvédhesse magát Putyin kegyetlen támadásaival és háborús bűneivel szemben.”

 

Miközben a legtöbb nyugati és orosz ellenzéki kommentár Vlagyimir Putyin személyes felelősségre vonását sürgeti, Emmanuel Macron francia elnök meggyőződését fejezte ki, hogy „Oroszország stratégiai szempontból vesztett, mert a Gulágra zárja a szabad szellemű gondolkodókat”.

 

Az orosz elnöki szóvivő „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a nyugati kommentárokat. Maga Putyin elnök egy szót sem ejtett Navalnijról. Néhány órával halálhíre bejelentése után egy videót tettek közzé arról, hogy ipari tanulókkal találkozott Cseljabinszkban.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.