Nyitókép: livingtours.com

 

A portugál katolikus egyház csütörtökön bejelentette, hogy egyhangú döntést hozott arra vonatkozóan, hogy kártérítést fizessenek a papi szexuális zaklatás áldozatainak. Az ország püspöki konferenciája a fatimai szentélyben tartott négynapos közgyűlést követően bejelentette, hogy az összes portugál egyházmegye befizetéseiből létrehoz egy alapot, amelyből fedezi az esetleges kifizetéseket.

 

„Az áldozatok szenvedéseivel kapcsolatban a portugál püspökök megerősítik teljes elkötelezettségüket, hogy mindent megtesznek az érintett személyek kárpótlása érdekében, és reményüket fejezik ki arra vonatkozóan, hogy a megelőzés a társadalom javára szolgál” – hangzott el a püspöki konferencián. Az egyház tisztviselői szerint eddig 20 áldozat kért kártérítést.

 

A katolikus egyházon belüli gyermekbántalmazásokat vizsgáló független bizottság 2023-as jelentése szerint több mint 4800 gyermek válhatott szexuális zaklatás áldozatává a portugál katolikus egyházban. Több mint 500 állítólagos áldozat jelentkezett a saját történetével is. A portugál püspökök által felállított bizottság 1950 óta vizsgálja az állítólagos eseteket, melyek többsége már elévült.

 hirdetes_810x300  

 

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!