Nyitókép: X, National Conservatism

 

Az erről szóló közleményt a német AfD tette közzé.

A német párt közlése szerint az éjszaka folyamán a brüsszeli közigazgatási bíróság rendkívüli ülésén született meg a NatCon ülését engedélyező határozat. A rendezvényen – várhatóan – ma felszólal Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is.

 

Paul Coleman, az ADF International ügyvezető igazgatója, emberi jogi ügyvéd és a konferencia előadója elmondta:

 hirdetes_810x300  

 

Micskó András: Skandallum Brüsszelben

 

„A Közigazgatási Bíróság az alapvető emberi jogok oldalára állt, amikor lehetővé tette a Nemzeti Konzervativizmus Konferencia folytatását. A józan ész és az igazságosság győzött, és a tegnap történtek sötét nyomot hagynak az európai demokrácián.

 

Egyetlen tisztviselőnek sem szabad megengedni, hogy leállítsa a szabad és békés gyülekezést pusztán azért, mert nem ért egyet az elhangzottakkal. Hogyan mondhatja magát Brüsszel Európa szívének, ha tisztviselői az európai beszélgetésnek csak az egyik oldalát engedik meghallgatni?”

 

Botrány Brüsszelben: A baloldali polgármester betiltotta a békepárti, konzervatív konferenciát

 

Az április 16–17-re tervezett konferencia második tárgyalási napján összeülhet az értekezlet az állami hatóságok további beavatkozása nélkül – döntött a Conseil d’État, Belgium közigazgatási ügyekkel foglalkozó legfelsőbb bírósága – áll a párt közleményében.

 

A konferencia szervezői tegnap délután nyújtottak be jogi kifogást az önkormányzat tiltó rendelkezése ellen.

 

A bíróság indoklása szerint Belgium alkotmányának 26. cikke mindenkinek biztosítja a békés gyülekezés jogát. A polgármesternek jogában áll rendőrségi tiltást kezdeményezni súlyos esetekben, ha a köznyugalom megzavarása vagy egyéb előre nem látható esemény fenyeget, de ebben az esetben ez nem állt fenn. A bíróság  szerint nem lehet arra következtetni, hogy magának a kongresszusnak rendebontó hatást lehet tulajdonítani. A határozat megjegyzi, hogy „a közrend fenyegetése pusztán azokból a reakciókból származik, amelyeket a szervezet kiválthat az ellenzők körében”.

 

Az ügyben időközben a belga és az olasz miniszterelnök is megszólalt, mindketten megengedhetetlennek nevezték a történteket.

 

Euronews, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.