Nyitókép: SITA

 

Ukrajna felkéri az Észak-atlanti Szerződés Szervezetét (NATO), hogy hívja össze az Ukrajna–NATO Tanács ülését. A tanácskozáson megvitatnák az ukrán légvédelem megerősítésének kérdését, mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a nemzethez intézett nyilatkozatában.

 

Ukrajna vezetője rámutatott arra, hogy az Egyesült Államok és más nyugati szövetségesek részt vettek az Izrael elleni iráni rakétákkal és drónokkal szembeni támadás visszaverésében. „Az elmúlt két napban mindenfélét hallottunk. Különböző konfliktusokról, itt Európában és a Közel-Keleten. Különböző fenyegetettségi szintekről, miközben a légtérben ott pilóta nélküli Shahid drónok és ballisztikus rakéták röpködtek, azt hangoztatták, hogy az eszkaláció veszélye más” – jegyezte meg Zelenszkij.

 

Hangsúlyozta: minden esetben egyformán értékes emberi életekről van szó, amelyeket „ugyanolyan szinten meg kell megvédeni a terrortól”. „Ukrajna kérni fogja a NATO–.Ukrajna Tanács ülésének összehívását, hogy megvitassák az égbolt védelmét, a légvédelmi készleteket, a vonatkozó rendszereket és rakétákat” – mondta az ukrán elnök, de további részleteket nem közölt.

 

Zelenszkij korábban, a legfelsőbb katonai vezetéssel történt megbeszélése után azt mondta, hogy a nyugati hatalmak ugyanúgy segíthetik Ukrajnát is az orosz támadások elleni védekezésben, mint Izraelt segítették az iráni támadás esetén.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!