Nyitókép: SITA

 

Az amerikai Képviselőház ma elfogadta az Ukrajnának nyújtott katonai segélyekről szóló törvényjavaslatot. A mai napon 311 kongresszusi képviselő emelte fel a kezét az Oroszország által megtámadt ország támogatására 60,8 milliárd dollár elkülönítéséért, 112-en pedig ellene voltak.

 

Joe Biden elnök a korábbi nyilatkozatai alapján a rendeletet mielőbb alá fogja írni.

 

 hirdetes_810x300  

Az Egyesült Államok Kijev legnagyobb külföldi katonai támogatója, a Pentagon adatai szerint a háború kezdete óta 44,2 milliárd dollár értékben biztosított felszerelést. A segélynyújtás azonban az elmúlt hónapokban elakadt a kongresszus belpolitikai vitái miatt, és Ukrajna egyre több nyugati partnere, köztük Csehország is figyelmeztetett, hogy amerikai támogatás nélkül Ukrajna nem tud ellenállni a következő időszakban várható orosz offenzívának.

 

Az amerikai képviselőház egyúttal 26 milliárd dollárt hagyott jóvá Izrael és humanitárius segélyek finanszírozása számára.

 

Az Egyesült Államok Képviselőháza ma elfogadta az Izraelnek nyújtott katonai segélyekről szóló törvényjavaslatot is. Ma 366 kongresszusi képviselő emelte fel a kezét 26,4 milliárd dollár elkülönítéséért a zsidó állam támogatására és a térség humanitárius segélyére, 58-an pedig ellene voltak.

 

A képviselőház elfogadta a Tajvannak nyújtandó milliárd dolláros katonai segélyről szóló törvényjavaslatot is.

Az Egyesült Államok Képviselőháza 385:34 szavazat mellett elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely közel nyolcmilliárd dollár katonai segélyt irányoz elő Tajvannak és más délkelet-ázsiai amerikai szövetségeseknek. A javaslat most a szenátusba kerül, ahol várhatóan elfogadják.

 

Joe Biden elnök a korábbi nyilatkozatai szerint ezt is gyorsan aláírja.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!