Újabb, több mint 60 milliárd forintos keretmegállapodást írt ma alá Borkai Zsolt, Győr polgármestere és Orbán Viktor, miniszterelnök a Modern Városok Program keretében. A beruházások a Csallóközben élők életét is megkönnyíthetik majd, ugyanis a tervekbe került egy Győrt és Dunaszerdahelyet összekötő négysávos út építése.

 

Ez volt a huszonkettedik ilyen megállapodás, amely során útfejlesztés, kerékpárút és hídépítés, új mentőállomás, sporthotel, városi szabadidőpark, egyetem fejlesztéseiben állapodtak meg.  Összesen 23 megyei jogú várossal köt megállapodást a magyar kormány a Modern Városok Program keretében, ebből a mai győri találkozó a huszonkettedik volt. Már csak egy város van hátra: Hódmezővásárhely.

 

Négysávos út Dunaszerdahelyig

 

 hirdetes_810x300  

A várossal kötendő megállapodást várhatóan májusban írja alá Orbán Viktor. A kormányfő a mai győri megállapodást több mint egytucatnyi pontban foglalta össze: a fejlesztési területek az útfejlesztéstől az új mentőállomásig terjednek. Az alábbi összegszerűen is említett fejlesztések 59,5 milliárd forintot tesznek ki, de több projektnél nem hangzott el a mai sajtótájékoztatón tényleges szám.

 

A beígért fejlesztések többsége infrastrukturális beruházásokat és közlekedési építkezéseket érint. A Szlovákiában élők számára azonban fontos hír, hogy Győrt és Dunaszerdahelyet négysávos út fogja összekötni, melynek a magyar részét vállalta a miniszterelnök, hogy megépíti az állam.

 

Orbán Viktor szerint a jövőben a közepes városokat támogatják majd, az utolsó körben pedig elindul egy falufejlesztési program, mert az országnak az érdeke a gazdaságilag erős vidék.  Borkai Zsolt polgármester azt mondta, hogy a most aláírt megállapodás a következő 15-20 évre határozza meg a város fejlődését, életét. A cél, hogy Győr olyan 300 ezres nagyvárossá nőjön, amely az idegenforgalom, a kultúra és az oktatás révén élhető mindenki számára.

 

Portfolio.hu , MTI
borítókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!