Nyitókép: rankito.sk

 

Az ukrajnai háború következtében a cseh háztartások válság-forgatókönyvre készülnek. Mindez a szilárd tüzelésű tűzhelyek iránti keresletben is visszatükröződik, az érdeklődőket pedig a jelentős áremelkedés sem tántorítja el – tájékoztatott az e15.cz szerver.

 

 „Az emberek sütni, főzni és fűteni akarnak, viszont tartanak a villanyár-emelkedéstől és az esetleges gázkieséstől. Ezért rendkívüli mértékben megnőtt a kereslet a szilárd tüzelésű tűzhelyek iránt“

 

– mondta Libor Eisenhammer, aki kályhákat és kandallóbetéteket árul a csehországi Touchovicén. Amíg korábban egy tűzhelyre három hetet vártak, most az érdeklődőknek hét- és tíz hónapos várakozási idővel kell számolniuk.

 

 hirdetes_810x300  

 „A gáz- és villanyár miatt érezhető a kereslet a tűzhelyek iránt. Jelenleg 2 600 megrendelésünk van, amit anyagkiesés miatt nem tudunk legyártani“

 

– jellemezte a helyzetet Pavel Bortl, a kályhagyártással KVS Moravia vállalat menedzsere.

 

Az e15.cz szerver szerint az érdeklődőket az sem tántorítja el, hogy a tűzhelyek ára jócskán megugrott. A legkeresettebb modell ára 33 ezer cseh koronáról 52 ezer cseh koronára (2 124,27 euró) emelkedett.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.