Nyitókép: Getty Images

 

A járvány jelentősen befolyásolta Szlovákia gazdasági helyzetét, ami a fogyasztói magatartás megváltozását és a lakosság aggodalmának növekedését is magával hozta. A válaszadók 67%-a nyilatkozott úgy, hogy aggódik az emelkedő árak és az infláció miatt.

 

A hazai polgárok több mint fele érzi az életszínvonala rosszabbra fordulását. Ehhez jelentősen hozzájárul, hogy a válaszadók 65%-ánál a drágulás negatív hatással van a rendszeres havi megtakarításra – derült ki a Kariéra.sk állásportál felméréséből.

 

A szlovákiai polgárok 65%-a azt állítja, hogy tesz félre pénzt a fizetéséből, de lényegesen kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt.

 hirdetes_810x300  

 

„Az infláció jelentős növekedése, a folyamatos áremelkedés és a közelgő energiaválság a szlovákiai polgárok megtakarításait is érintette. Ez azt eredményezte, hogy a válaszadók 65%-a nem tudott annyi pénzt megtakarítani a fizetéséből, mint amennyit szokott”

 

– mondta Katarína Tešla, az említett portál kommunikációs és PR menedzsere.

 

Ezzel ellentétben a polgárok 35 százaléka nem tapasztalta a megélhetési költségei jelentős növekedését, így a havi költségvetése sem szenvedett kárt, és ugyanannyit tud megtakarítani, mint korábban.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!