Nyitókép: SITA

 

Az elmúlt tizenkét évben az új fejlesztésű közlekedési eszközök területén aktív kutatás-fejlesztéssel foglalkozó AeroMobil vállalat kénytelen befejezni tevékenységét a szlovák piacon.

 

Mindezt azzal indokolta, hogy nem volt képes elegendő pénzforrást szerezni befektetőktől a kutatás-fejlesztési tevékenység folytatásához.

 

Az AeroMobil vezetése a napokban a tőkeemelés minden lehetőségét kimerítette, így csődöt kell jelentenie.

 hirdetes_810x300  

 

Sikertelen tárgyalások 

 

A tevékenység megszűnését nagyban befolyásolta a kockázatitőke-piacon kialakult alapvetően negatív hangulat, ahol a lehetőségek tavaly április óta több mint 80 százalékkal csökkentek.

 

Az AeroMobil 2010-es megalakulása óta hozzávetőleg 25 millió euró értékben szerzett befektetéseket a világ minden tájáról.

 

A projekt még megvalósítható

 

Tavaly a részvények nyilvános tőzsdei jegyzésének lehetőségét is előkészítették. Mint elmondták, a döntés ellenére a repülőjármű-projekt továbbra is megvalósítható, mert saját fejlesztéseik nem voltak korlátozva, csak a rendelkezésre álló tőkével voltak gondok.

 

Az AeroMobil tizenkét év alatt három generációnyi repülő prototípust hozott létre és gyártott, 14 szabadalmat jegyeztetett be, és digitális adatokat készített, amelyek lehetővé teszik a járműgyártást.

 

A prototípust 2013-ban mutatták be

 

Az AeroMobil anno egy olyan kereskedelmi forgalomban kapható repülőautó létrehozását tűzte ki célul, amelyhez hasonló még nem állt rendelkezésre sehol a világon. Hosszú évek fejlesztése után a végleges jármű prototípusa 2020-ben teljesítette a repülési teszteket.

 

SITA

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!