Nyitókép: Shutterstock

 

A Szociális Biztosító egy számológépet készített a nyugdíjasok számára, amellyel kiszámíthatják a 2023. július 1-jétől érvényes nyugdíjvalorizációt. Az új számológépben minden nyugdíjas kiszámolhatja, hogy mennyivel emelkedik a nyugdíja.

 

Idén júliustól a biztosító 10,6 százalékkal emeli az összes nyugdíjellátást. Erről Martin Kontúr, a Szociális Biztosító szóvivője tájékoztatott sajtóközleményben.

 

A számológép elérhető a Szociális Biztosító honlapján vagy IDE kattintva.

 hirdetes_810x300  

 

 

A nyugdíjas a számológép kínálatából kiválasztja a nyugdíja típusát, és a következő sorba beírja a kapott nyugdíja havi összegét. A „Kiszámítani” mezőre való kattintás után a nyugdíjas két információt tud meg, mégpedig azt, hogy hány euróval emelkedik a nyugdíja, és mennyi lesz a nyugdíja teljes összege az emelés után.

 

A számológép tájékoztató jellegű, a nyugdíjemelésről a Szociális Biztosító határozatban értesít minden nyugdíjast, amelyet postai úton vagy e-mailben kézbesítenek. Az első határozatok kiküldését augusztus elején kezdik meg.

 

A biztosító emlékeztet arra, hogy a nyugdíjvalorizációt nem kell kérni, a nyugdíjakat automatikusan újraszámolják.

 

A nyugdíjasok augusztusban, 2023. július 1-től visszamenőleg kapják meg az emelt összegű nyugdíjat, beleértve a valorizációs pótlékot is.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.