A kormányhivatal kisebbségi kormánybiztosának honlapján szerdán megjelentek a kisebbségi kultúra 2017-es pályázati kiírásai. Leadási határidejük 2017. január 16.

 

Magasabb keretösszeg

 

A jövő évi keretösszeg az ideinél magasabb, 4,5 millió euró. Erre a pénzösszegre pályázhatnak a szlovákiában élő nemzetiségek szervezetei. A szlovákiai magyarok által igényelhető összeg felső határa 2,268 millió euró.

 

 hirdetes_300x300  

Bukovszky László, a Most-Híd koránybiztos által jegyzett kiírás értelmében a legalacsonyabb elnyerhető támogatási összeg 500, a legmagasabb 150 ezer euró. A pályázóknak 5 százalékos önrésszel kell rendelkezniük saját projektjük esetén.

 

A kiírás 3 programra és több alprogramra tagolódik. A pályázatokat elbíráló bizottságok összetételében az előző időszakhoz képest nem sok változás történt.  Hogy közülük ki milyen kötődésű, azt korábbi cikkünkben taglaltuk.

 

Régi új bizottsági tagok

 

A mediális pályázatokat értékelő bizottságban régi új tag például a Pátria rádió Most-Hidas érzelmű újságírója, Vasik János, akitől a Körkép.sk-ra beadandó pályázatunk irántunk érzett ellenszenve miatt vélhetően nem sok jóra számíthat.

 

Az 1.2 – 2.3 kategóriású pályázatokat elbíráló bizottság új tagjai között találjuk Metzner Zoltánt, a szenci járásbeli Réte MKP – Most-Híd szinekben megválasztott polgármesterét.

 

Körkép.sk/KZS

 

Nyitókép: Bukovszky László (DenníkN)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!