Nyitókép: hirado.hu

 

A szomszéd lakóház falára vetíti filmjeit egy párizsi mozi, mivel a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására elrendelt kijárási korlátozások miatt a La Clef is kénytelen volt bezárni.

 

„Azt mondtuk: ha már a teremben nem vetíthetjük filmjeinket a közönségnek, bontsuk le a falakat és mutassuk be filmjeinket kívül” – mondta az ötlet kezdeményezője, Derek Woolfenden a Reuters brit hírügynökségnek azelőtt, hogy elkezdték volna vetíteni a Kirk Dougles főszereplésével 1955-ben bemutatott Kőkemény ököllel című westernfilmet.

 

 hirdetes_810x300  

A kijárási tilalom a párizsiakat „szobafogságra” ítélte, csupán vásárolni és testedzeni mehetnek az utcákra. A filmet azonban ablakaikból vagy balkonjukról is nézhetik.

 

„Éreztük, hogy a környék lakói valamiféle eseményre vágynak, mivel semmi sem maradt számukra, az utcák üresek, a hangulat nagyon szomorú” – magyarázta Woolfenden. A La Clef csapata bevonta a helyieket is a kezdeményezésbe: velük konzultálva választják ki minden héten, hogy melyik filmet vetítsék.

 

„Ez fantasztikus. Visszavisz a múltba, amikor még együtt nézhettük a filmeket” – örvendezett erkélyéről Christine Davenier a filmet nézve.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!