Nyitókép: Galgócziné dr. Szabó Zsófia (Mária Út Közhasznú Egyesület) mutatja be a PilgrInno alkalmazást Kozárdon, a projekt keretében szervezett workshopon (Interreg)

 

A szlovák-magyar határtérségben megvalósuló „Inno-Cult” elnevezésű projekt keretében új,   a régió emberalkotta értékeit népszerűsítő alkalmazás jön létre. A játék segítségével szórakoztató formában ismerhetik meg az érdeklődők a környék hagyományait, örökségét, a   működtető hálózathoz való csatlakozási lehetőségnek köszönhetően pedig tovább erősödik a térség szakmai szervezeteinek együttműködése.

 

 

A  Kisprojekt AlapInterreg V-A   Szlovákia – Magyarország Együttműködési Program FMP-E/1901/4.1/118 azonosítószámú projektjét a MEDVESALJA Polgári Társulás és a Mária Út Közhasznú Egyesület valósítja meg.

 

A projekt keretében egy ismeretterjesztő, játékos informatikai program fejlesztése valósul meg, amely a térség és a Mária Út kulturális értékeinek megismertetését, bemutatását szolgálja. A játék segítségével az érdeklődők megismerhetik a környék hagyományait, épített örökségi helyszíneit, gasztronómiai értékeit is. A játék a fejlesztés során a „PilgrInno” nevet kapta, utalva a Mária Út alapvető tevékenységére, a projekt megnevezésére és innovatív mivoltára.

 

A program elérhető egyéni turisták, vagy nagyobb létszámú csoportok számára is, lehetőséget biztosít játékos versengésre, vagy egyéni ismeretszerzésre. Kiváló programot jelent többek között osztálykirándulások alkalmával, vagy egy nagyobb túra pihenőidejének   hasznos eltöltése során.

 

A program jó alkalmat jelent a helyi kulturális, építészeti, vagy gasztronómiai értékek bemutatására, a megvalósító partnerek ezért lehetőséget biztosítanak a játékot működtető hálózathoz való kapcsolódásra a különböző értékeket őrző önkormányzatok, civil és egyházi szervezetek, magánszemélyek számára. A játékban kizárólag az együttműködő partnerektől származó információk jelennek meg, amelyek átadására kész mintadokumentációt kapnak a csatlakozni kívánók.

 

A projekt eredményeinek széleskörű megismertetése érdekében az együttműködő partnerek workshopokat, valamint disszeminációs eseményeket szerveznek a térségben. Az események alkalmával az érdeklődők megismerkedhetnek a program alapjaival, rendszerével, a fejlesztés hátterével, a csatlakozási feltételekkel és a jövőbeni tervekbe is betekintést kaphatnak.

 

A projekt a disszeminációs záró eseményekkel ér véget 2021 augusztusában, mind a magyarországi, mind a szlovákiai programtérségben szerveznek tájékoztató alkalmakat a megvalósítók. A projektidőszakot követően az eredményekről az együttműködő partnerek hivatalos csatornáikon számolnak be.

 

A cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

E-mail: [email protected]

 

Honlap: www.inno-cult.mariaut.hu

 

(X)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!