Nyitókép: SITA

 

Rossz egészségi állapota frusztrálja Phil Collinst. A Genesis őszi turnéján énekelni fog, de helyette fia, Nic ül majd a dobok mögé.

 

„Van néhány fizikai problémám, ami nagyon elkeserítő, mert fent akarok játszani a színpadon (a dobok mögött). Alig tudom a kezemben tartani a dobverőt, így a dobolás már nem lehetséges”

 

– mondta Collins a BBC-nek adott interjújában, melyben a Genesis közelgő, őszi turnéját népszerűsítette, amelynek során 14 év után, 54 évvel megalakulásukat követően tér vissza a színpadra.

 

 hirdetes_810x300  

A 70 éves énekes és dobos 2009-ben és 2015-ben hátműtéten esett át, ami károsította az idegrendszerét. Cukorbetegségben is szenved – írja a Reuters ügynökség.

 

A brit progresszív rockzenekar, a Genesis 1970 -es években ünnepelte legnagyobb sikerét. Phil Collins az 1980-as és 1990-es években kezdett rendkívül sikeres szólókarrierbe. Az „In the Air Tonight” vagy az „One More Night” slágerekkel vált híressé. Pályafutását 2011 -ben fejezte be, de hat évvel később visszatért a színpadra..

 

Collins szerint a közelgő Genesis turné már a végső visszavonulás előkészítése a zenekar számára. Az énekes szerint a tagjai már „mind koros úriemberek“. A dobos és énekes azt is hangsúlyozta, hogy csak saját értelmezése szerint egyfajta visszavonulás a mostani turné, de a többiek nevében nem akar beszélni.

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Genesis Phil Collins

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!