Nyitókép: Albero di Natale più Grande del Mondo/Facebook

 

Az olaszországi Gubbio városka fölé magasodik az a karácsonyfát mintázó díszkivilágítás, melyet december 7-én kapcsolnak fel.

 

Igazi olasz tradíció fényei viszik a karácsonyi hangulatot kilométerekre Gubbio álmos kis városkájától, mely ha nyáron nem is turistalátványosság, decemberben rengeteg látogató érkezik ide, hogy megcsodálhassák a világ legnagyobb karácsonyfáját – írja a themayor.eu cikke.

 

 hirdetes_810x300  

Az Umbria tartományban található Monte Ingino hegyoldalát többszínű égőkkel világítják meg, melyen önkéntesek négy hónapon át dolgoznak, hogy aztán december 7-én felkapcsolják az ünnep fényeit. A díszkivilágítást az Olasz Véradók Szövetsége kapcsolhatja fel idén, de a koronavírus előtti időkben a megtiszteltetésre felkérték már Terence Hillt is, aki itt forgatta a Don Matteo című sorozatát, de Bendek pápát és Ferenc pápát is meghívták már az eseményre.

 

A karácsonyfát formáló kivilágítást először 1981-ben készítették el a helyiek, amihez 3000 égőt és 8,5 kilométernyi kábelt használnak fel. A fenyő maga 650 méter magasságból veti fényét az olasz városkára, mely ezzel az installációval 1991-ben Giunness-rekorder lett.

hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.