Nyitókép: iStock

 

Megkezdődött szombaton a világhírű jelmezeiről és maszkjairól híres karnevál az észak-olaszországi Velencében. A március 1-jéig tartó eseményt a pandémia miatt hibrid formában rendezik meg.

 

Az idei karnevál mottója: Emlékezz a jövőre.

 

„Nagyon szerettük volna megrendezni ezt a karnevált, hogy a remény üzenetét közvetítsük, különösen a gyermekek számára”

 

 hirdetes_810x300  

– nyilatkozta Luigi Brugnaro, Velence polgármestere.

 

2020-ban elmaradt a karnevál, és tavaly is csak virtuálisan tudták megrendezni a pandémia miatt.

 

A szervezők a koronavírus-járványra való tekintettel a karneváli eseményeket szétosztották a lagúna szigetei, a szárazföld és az óváros között. Néhány hagyományos eseményről le is mondtak, hogy elkerüljék a tumultust. Nem tartják meg az angyal repülését sem, amikor egy pompás kosztümbe öltözött nő a híres Szent Márk tér felett lebeg egy kötélen.

 

A koncerteket, színházi előadásokat vagy kiállításokat azok látogathatják, akiket a koronavírus ellen beoltottak, vagy átestek a Covid-19-en, és erről igazolással rendelkeznek. Idén azonban a karnevál azzal nyit a nemzetközi közönség felé, hogy az érdeklődők az egyes eseményeket online élő közvetítésen keresztül követhetik. Olaszországban az elmúlt hetekben fokozatosan csökkent a koronavírus-fertőzöttek száma, és a kormány a napokban a legtöbb szabadtéri rendezvény esetében feloldotta a kötelező arcmaszkviselést.

 

Az ANSA olasz hírügynökség jelentése szerint mintegy 50 ezer látogató érkezett Velencébe a karneválra.

 

 

MTI

Megosztás:
Címkék: velencei karnevál

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!