Nyitókép: YouTube/OcenGate Expeditions (Screenshot)

 

Első alkalommal sikerült 8K-s felvételeket készíteni a méltán világhírű RMS Titanicról. A „OceanGate Expeditions” által készült felvételek a legélesebbek és legrészletesebbek, amelyek eddig napvilágot láttak. Külön kiemelendő a képek kiváló minőségű színvilága is.

 

 

A „Titanic Expedition 2022”-re keresztelt amerikai kutatócsoport a felvételek készítésénél a legmodernebb technikát vetette be a 110 évvel ezelőtt hullásírba szállt hajó feltérképezésekor. Az RMS Titanic, korának legnagyobb hajója, amelyet méretei miatt „elsüllyeszthetetlennek” tartottak, 1912. április 2-án süllyedt el, miután egy jéghegynek ütközött. A fedélzeten lévő mintegy 2200 főből 1500-an vesztek a tengerbe.

 hirdetes_810x300  

 

A legutóbbi Titanic-expedíciók sikerén felbuzdulva az OceanGate Expeditions csapata arra készül, hogy 2023 tavaszán visszatérjen a roncshoz és folytassa annak felmérésének következő szakaszát. Tekintettel a Titanic körüli törmelékmező hatalmas méretére, ezek a küldetések a következő néhány évben is folytatódni fognak, hogy teljeskörűen dokumentálják a 4000 méter mélyen fekvő roncs- és törmelékmezőt.

 

Amiről a krónikák mesélnek: “Halálút” – így számolt be a sajtó a Titanic katasztrófájáról 1912-ben

 

Körkép.sk, OceanGate Expeditions, Ö3.at nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.